ONLINE İŞLEM MERKEZİ

logo.png

2 yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının bir yenisini daha geride bıraktık. 13-15 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen “VIV TÜRKİYE 2013 Tavukçuluk ve Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı” bu sene rekor bir katılımla üç salonda birden ziyaretçilerine kapılarını açtı. Konuyla ilgili Hastavuk A.Ş. Genel Müdürü Şahin Aydemir’in görüşü Türkiye’de tavukçuluk ve teknolojileri alanındaki tek uluslararası ihtisas fuarı olan VIV TÜRKİYE 2013, yeni ticari açılımlara olanak sağlayan ideal bir platform olmasının yanı sıra, hem yurtiçi hem yurtdışı sektörel firmaların bir araya gelmesine, sektörel yeniliklerin, dinamiklerin paylaşılmasına ve katılımcı firma satışlarının arttırılmasına fırsat vermesi sebebiyle önemliydi. Ortadoğu, Asya, Körfez Ülkeleri; Balkan Ülkeleri, Afrika ve Rusya pazarlarından gelen 60’ın üzerinde “piliç, sofralık yumurta, tavuk ayağı, hindi, hen, ileri işlenmiş ürünler”in aktif alıcı gruplarının iştirakleri, yapılan görüşmeler, fuar sonrası bağlantıların devam etmesi, geri dönüşlerin olması fuarın başarısını ortaya koymaktadır. Hastavuk olarak; varoluşundan bu yana sürekli gelişen, gelişirken sektörde hep ilkleri yapan, Türkiye’ye ve sektöre yenilikleri getiren bir firma olduk. Bu yıl ki fuar bizim için çok özeldi. Çünkü son teknoloji bir kesimhane kurduk. Türkiye’de ilk, dünyada sadece 3 tane olup, 1’i Hastavuk’ta olan en ileri teknoloji olarak kullanılan kesimhanemizde “Altın Buluş” ödüllü Aeroscolder sistemiyle üretim yapılmakta. Bu sistemde tavukların tüyleri, su yerine, yoğunlaştırılmış hava akımı kullanılarak yumuşatılıyor. Bu yöntem sayesinde; hijyenik bir üretimle, ürünlerin doğal renkte, doğal lezzette ve doğal kokusunda olması sağlanıyor. Üstelik raf ömrü de uzuyor. Aynı zamanda Hastavuk, üretimde sağlanan büyük ölçekli su ve elektrik tasarrufuyla doğanın korunmasına da katkıda bulunuyor. “Hastavuk” güvenilir marka olgusunu, sağlık, lezzet, hijyen ve doğaya saygı felsefeleriyle birleştirerek ürettiğimiz tavuk etimizi tüketicilerimize sunmaya başladık. Bu kapsam’da Bursa’da yatığımız tadım etkinliklerinin yenisi VIV Turkey 2013 Fuarında 14 Haziran’da standımızda yaptık. Burada yerli-yabancı bir çok ziyaretçi yeni lezzeti tatma fırsatı buldu. Beklenenin çok üzerinde ilgi ve beğeniyle karşılaşıldı. “Özlenilen tavuk artık sofralarda, lezzetin hası, daha yumuşak, daha lezzetli” yapılan yorumlar arasında yer aldı. Son olarak, Türkiye’den dünyaya açılan bu fuar sayesinde hem Hastavuk A.Ş., hem de sektör olarak kalitemizi, teknolojimizi, lezzetimizi, uluslararası boyuta taşıdığımızı düşünüyor, bundan sonraki fuarların daha da büyüyerek çok daha fazla kitlelere ulaşacağına inanıyoruz.