ONLINE İŞLEM MERKEZİ

logo.png

Türkiye\\\'deki tavukçuluk sektörünün özellikle 1980\\\'li yıllardan itibaren gelişmeye başladığını söyleyen Hastavuk A.Ş Yönetim kurulu üyesi Müjdat SEZER; özellikle 2000\\\'li yıllardan sonra Türkiye\\\'de insan sağlığı, hijyen ve izlenebilirlik yöntemleri ile üretim yapan çok az sektörlerden bir tanesi olduklarını anlattı. Artık her bir alıcının tükettiği yumurta veya beyaz etin hangi süreçlerden geçtiğini izlenebildiğini ifade eden SEZER, şunları söyledi: \\\"Bugün sofranızda yediğiniz bir yumurta veya etin geriye dönük izlenebilirlik süreci içerisinde, size gelmeden önce hangi sürelerden geçtiğini, hangi tür yemler yediğini, her şeyini görebilme şansınız var. Bunu her tüketicinin rahatlıkla izleme şansı var\\\" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve denetleme birimlerinin bu konuda çok güzel bir sisteme sahip olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: \\\"Tüm işletmeler bu şekilde denetlenebilmekte. Ondan dolayı Türkiye\\\'deki tavukçuluk sektörü her geçen gün ihracat ivmesini artırmakta ve dünya pazarlarında aranan bir ülke olmaktayız\\\" dedi.