ONLINE İŞLEM MERKEZİ

logo.png

Çevre ve Orman Bakanlığı\\\'nın daha önce yaptığı yazılı açıklamada; tavukçuluk sektöründe son zamanlarda hızla artan kapasite artırma ve yeni tesis kurma faaliyetlerinin dikkat çekmeye başlandığı ifade edilerek, bu çerçevede tavukçuluk sektörünün çevresel kriterlerle alakalı yaşanan problemlerin masaya yatırılması ve çözüm yollarının araştırılması hususunda ortak çalışma yürütme gayesiyle biraraya gelineceği vurgulanmıştı. Bu sebeple Tavukçuluk sektörünün çevresel kriterlerle alakalı yaşadığı sorunları belirlemek ve çözüm önerileri üretmek üzere, 23 Haziran 2011 tarihinde Ankara\\\'da bir toplantı gerçekleştirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü önderliğinde, tavukçuluk sektöründe sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR), Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, tavukçuluğun yoğunluk kazandığı 12 ilin Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve konuyla alakalı akademisyenler toplantıda yer aldı. Toplantıya sektör temsilsici olarak Hastavuk firması da katıldı. Hastavuk A.Ş.’yi Kalite Sistem ve İnsan Kaynakları müdürü Müfit Yavuz temsil etti. Müfit Yavuz; “toplantıda özellikle sektörden kaynaklanan koku problemi, atıkların bertarafı ve yöntemleri, atık su giderimleri ve bunun gibi çevresel problemler ve çözüm önerileri tartışıldı. Sektörün çevre ile barışık büyümesi ve gelişmesi için kamu ve özel sektörün neyi nasıl yapacakları masaya yatırıldı. Her kesimin görüş ve önerileri en geniş şekilde ifade ettiği toplantı, çalışmaların Bakanlık - Sektör işbirliğinde sürdürülmesi kararı ile sona erdi.” dedi.